top of page

Eelmise aasta juulis esmakordselt toimunud muusikafestival TAFF:fest tuleb ka sel suvel. Festival toimub 16.-17. juuli 2021 Haapsalu Piiskopilinnuse õuealal ning sel aastal on peaesinejaks maailmakuulus ja kõrgelt hinnatud tromboonimängija, laulja ja helilooja Nils Landgren (Rootsi).


TAFF:festi kunstiline juht, legendaarne saksofonist Raivo Tafenau meenutas esmakohtumist Nils Landgreniga: “Ta on muusik, keda olen jälginud juba viimased 25 aastat. Mäletan väga selgelt tema kontserti 1997. aasta Jazzkaarel. Seda oli mul raske unustada veel mitu kuud ning tänaseni tunnen elevust sellele kontserdile mõeldes. Soovin ka TAFF:festi publikule pakkuda midagi nii meeldejäävat! Nils on üks nutikamaid jazzmuusikuid terves Euroopas ning mul on suurim rõõm tõdeda, et praeguseks ka minu hea sõber.”


Kodumaistest artistidest astuvad kahe päeva jooksul üles armastatud laulja Kadri Voorand koos Mihkel Mälgandiga, Ivo Linna ja Politse-ja Piirivalveorkestri Big Band Siim Aimla dirigeerimisel, Joel Remmel Trio koos Liisi Koiksoni ja Aleksander Paaliga, kaasaegse souli laulja-laulukirjutaja ANETT ja Susanna Aleksandra kavaga “Tribute to Nancy Wilson”. Originaalkavadega on üles astumas ka Kalle Pilli Quintet, Petteri Hasa koos suurepärase bändiga ning alati säravad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.


Programmi kujunemist kommenteerides tõdes Tafenau, et kuna ta ise armastab muusikas vaheldust ja stiilideülesust, siis lähtus ta kava koostamisel just sellest. Oluliseks peab ta noorte jazzmuusikute kaasatust ning omaloomingu suurt osakaalu festivalikavas.


Festivali korraldab Haapsalu kultuurikeskus ja selle toimumist toetab Haapsalu linn.




24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page